Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tahinli Burgu Çörek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yumuşacık, ağızda tel tel dağılan, denenmiş, yapımı kolay, hamuru nefis, tahinli, cevizli mayalı çörek.

4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tahinli Burgu Çörek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g yumuşak margarin
2 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı toz şeker

Dolgu:

1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine margarin, süt ve toz şekeri ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgu

Tahin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine cevizi ekleyip kaşık ile karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını alıp unlanmış tezgahta ikiye bölün, bir parçasını alıp merdane ile 18 cm çapında açın. Üzerine bir miktar tahinli karışım sürün ve rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp iki rulo hamuru yan yana koyun. İki uçtan birer cm kalacak şekilde ruloların üzerlerini boydan boya 1 cm derinliğinde kesin. Kesik kısımlar üstte kalacak şekilde ruloları birbirine burgu şeklinde sarın. Daha sonra halka şeklinde kıvırıp iki ucu elinizle bastırarak birbirine yapıştırın. Kalan 3 hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine alın, 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.