Flag

Tahinli Kek

10 dilim
Orta
30 dk.
Susam kaplı tahinli kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağıtoz şeker
2yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıtahin
0,5 çay bardağısüt
2 yemek kaşığısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Süre sonunda yumurtaları teker teker ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, tahin ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yağladığınız kalıbın iç kısmına susam serpin, hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Keki fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.