Flag

Tart Kalıbında Tiramisu

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
40 dk.
Tart kalıbında favori tatlınızı hazırlamak oldukça kolay! Hazırlanış basamakları için videomuzu izleyebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısüt
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için
1 su bardağısüt
1,5 yemek kaşığıçözünebilir kahve
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
Krema
1 poşetDr. Oetker Tiramisu Yap
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Tiramisu Yap
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Tiramisunun hazırlanışı

Keki kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın. 1 su bardağı süt, kahve ve toz şekeri karıştırıp keki ıslatın.

Tiramisu Yap'ı 2,5 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Kekin çukur kısmına döküp düzgünce yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Buzdolabından çıkarın ve üzerine kakaoyu serpin. Dilimleyerek servis yapın.