Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tart Kalıbında Tiramisu

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tart Kalıbında Tiramisu

Hamur:

1 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
0,5 çay bardağı süt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Islatmak için:

1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı çözünebilir kahve
1,5 yemek kaşığı toz şeker

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kalıp:

Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar yaklaşık 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Tiramisunun hazırlanışı

Keki kalıptan çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın. 1 su bardağı süt, kahve ve toz şekeri karıştırıp keki ıslatın.

Tiramisu Yap'ı 2,5 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. Kekin çukur kısmına döküp düzgünce yayın ve buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Buzdolabından çıkarın ve üzerine kakaoyu serpin. Dilimleyerek servis yapın.