Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Şans

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu puding, fındık ve vişne dolgulu şirin pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Şans

Hamur:

100 g yumuşak margarin
0,75 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
0,5 su bardağı fındık kırığı
0,5 su bardağı çekirdeksiz vişne

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
5 - 6 adet renkli şekerleme

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp eleyin. Unlu karışımı 2 seferde diğer karışıma ekleyerek 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı sütü tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 10 dakika karıştırarak ılıtın. Fındık kırığını ekleyip karıştırın ve kekin ilk katının üzerine yayın. Üzerine vişneleri sıralayıp ikinci kat keki kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

4

Şekillendirme ve süsleme

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini ilave edin. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi pastanın üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve pastanın üzerine uğur böceği yüzü ve kanatları çizin. Kalan çikolata ile pişirme kağıdı üzerine uğur böceği anteni ve noktaları çizin. Donunca kağıttan ayırıp pastanın üzerine yerleştirin. Renkli şekerlemeler ile süslemeyi tamamlayın.