Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tatlı Sepetler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yulaf ezmesi, badem, elma ve bal ile hazırlanan sepetlerin içinde sunulan çikolatalı Antep fıstıklı puding.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tatlı Sepetler

Sepet kase için:

2,5 su bardağı yulaf ezmesi
0,5 su bardağı iri kırılmış badem
1 adet rendelenmiş elma
2 yemek kaşığı bal
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
2 yemek kaşığı süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağı süt

Süslemek için:

4 - 5 adet çilek
10 - 12 adet yaban mersini (blueberry)
1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

6'lı muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Sepetlerin hazırlanışı ve pişirme

Yulaf ezmesinden yarım su bardağı alıp mutfak robotunda ince öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı yulaf ezmesi ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Rendelenmiş elma, bal, portakal aroması ve sütü ilave edip eliniz ile yoğurun. Karışımı muffin kalıbının bölmelerine paylaştırın. Eliniz ile bastırarak taban ve kenarları eşit kalınlıkta kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pudingi boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Yulaflı sepetleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyan pudingi sepetlerin içlerine doldurun. Buzdolabına alın ve servis yapıncaya kadar en az 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tatlıların üzerine çilek dilimleri ve yaban mersinlerini sıralayın, Antep fıstığı serpin ve servis yapın.