Flag

Tatlı Sepetler

6 adet
Orta
180 dk.
Yulaf ezmesi, badem, elma ve bal ile hazırlanan sepetlerin içinde sunulan çikolatalı Antep fıstıklı puding.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Soğuyan pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup yulaflı sepetlerin içine şekilli olarak sıkabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6'lı muffin kalıbı

Malzemeler

Sepet kase için
2,5 su bardağıyulaf ezmesi
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
1 adetrendelenmiş elma
2 yemek kaşığıbal
1portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığısüt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağısüt
Süslemek için
4 - 5 adetçilek
10 - 12 adetyaban mersini (blueberry)
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
1

Ön hazırlık

Muffin kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Sepetlerin hazırlanışı ve pişirme

Yulaf ezmesinden yarım su bardağı alıp mutfak robotunda ince öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine 2 su bardağı yulaf ezmesi ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Rendelenmiş elma, bal, portakal kabuğu rendesi ve sütü ilave edip eliniz ile yoğurun. Karışımı muffin kalıbının bölmelerine paylaştırın. Eliniz ile bastırarak taban ve kenarları eşit kalınlıkta kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pudingi boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Yulaflı sepetleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Soğuyan pudingi sepetlerin içlerine doldurun. Buzdolabına alın ve servis yapıncaya kadar en az 2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Tatlıların üzerine çilek dilimleri ve yaban mersinlerini sıralayın, Antep fıstığı serpin ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Soğuyan pudingi yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurup yulaflı sepetlerin içine şekilli olarak sıkabilirsiniz.