Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Tavukgöğsü Dilimleri

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İki hamur arasında pişen labneli karışım ve tavukgöğsü.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Tavukgöğsü Dilimleri

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
25 g margarin
200 g labne peyniri
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı su

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Dekor Şekeri Tarçınlı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Labne peyniri, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve öğütülmüş cevizi bir kaseye alın. Kaşık ile iyice karıştırın ve buzdolabında bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Soğuyan tabanın üzerine labneli karışımı yayın. Üzerine tavukgöğsünü yayın. Ayırdığınız hamuru pişirme kağıdı üzerinde 20x30 cm boyutlarında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kaldırıp ters çevirerek kalıptaki dolgunun üzerine kapatın. Pişirme kağıdını çıkarın, bıçak ile hamuru dikdörtgenler şeklinde dilimleyin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Bıçak ile kesilen yerlerden bir kez daha geçip dilimleri kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerlerine tarçınlı dekor şekeri serpin ve servis yapın.