Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Taze Soğanlı Peynirli Börek

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tulum peynirli bol yeşillikli börek.

4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Taze Soğanlı Peynirli Börek

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

İç malzeme:

10 - 12 adet taze soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 demet ince doğranmış dereotu
0,5 demet ince doğranmış maydanoz
100 g rendelenmiş tulum peyniri
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 yumurta akı
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tuz, süt, su, sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

2

İç malzemenin hazırlanışı

Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince doğrayın. Tavaya alıp sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte 6-7 dakika kavurun. Ocaktan alın, üzerine dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletip tulum peyniri rendesi ile kaşar peyniri rendesini ilave edin ve karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve 4 eşit parçaya bölün. Bir parçayı alın ve unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Üzerine iç malzemenin 1/4'ünü koyun. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakacak şekilde hamurun bir yarısının üzerine yayın. Hamurun boş kısmını dolu kısmın üzerine, 1 cm gerisinde bırakarak poğaça şeklinde kapatın. Alt hamurun dışta kalan kısmına yumurta akı sürüp kaldırarak üst hamurun üzerine kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Hamurun üzerini 3-4 yerinden kesin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kaşar peyniri rendesi serpin. 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.