Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Twisted Donut (Kore Tatlısı)

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Değişiklik arayan Donut severlerin bayılacağı, lezzetli ve farklı şekli ile aranan bu tarifin hamurunun hazırlanış tekniği çok özel ve kolay.

12 adet

biraz zaman alır 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Twisted Donut (Kore Tatlısı)

Hamur:

60 g eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2,5 - 3 su bardağı un

Kızartmak için:

2,5 - 3 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 çay bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

preparation

Hazırlanışı

1

Hamur

Eritilmiş tereyağı, ılık süt, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Unun yarısını ve mayayı ekleyip yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru alttan üste doğru birkaç kez yoğurun, tekrar kapatın ve 20-25 daha mayalandırın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alın ve 20 cm uzunluğunda rulo yapın, tezgah üzerinde hamurun iki ucunu aynı anda zıt yönlere çevirerek hamuru biraz daha uzatın ve uçları biraz inceltin. Daha sonra hamurun iki ucunu birleştirip havaya kaldırın, böylece hamur kendiliğinden kıvrılacak. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. Hamurları arada çevirerek 10 dakika üzeri kapalı şekilde bekletin.
 

Yağı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Esmer şeker ve tarçını iyice karıştırın ve geniş bir tabağa alın.

Süre sonunda hamurları kızgın yağda kızartın. Kızaran donutları bekletmeden hazırladığınız şekerli karışıma bulayın ve servis tabağına alın. Tercihen ılık servis yapın.