Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Uç Uç Pastacık

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı pudingi ve şirin süslemesi ile ilginizi çekecek bir tarif..

Yaklaşık 8 porsiyon

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Uç Uç Pastacık

Hamur:

3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt

Süslemek için:

7 - 8 adet çilek
20 g bitter çikolata

Kalıp:

Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.

Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika daha çırpın. Unlu karışımı 2 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pişirme kağıdını ayırın.

3

Puding

2,5 su bardağı sütü tencereye boşaltıp üzerine puding poşetini ilave edin ve tarifine göre pişrin. Ocaktan alıp 10 dakika karıştırarak ılıtın. Pudingi kalıptaki kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve altlarından kesin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Çileklerin uç kısımlarını çikolataya bulayarak uğur böceklerinin kafalarını oluşturun. Kalan çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip uğur böceklerine kanat ve noktalar yapın.

Bıçak yardımı ile pastanın kenarlarından hava aldırarak kalıbı çıkarın ve üzerine uğur böceklerini sıralayın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.