Flag

Vanilyalı Böğürtlenli Toplar

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon
Orta
300 dk.
Vanilyalı puding, böğürtlen ve krem şanti ile hazılanan ve dondurularak tüketilen tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Malzemeler

Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 su bardağıpüre haline getirilmiş böğürtlen
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
böğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Pudingli karışımın hazırlanışı

Süt, krema ve böğürtlen püresini bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğumaya bırakın.


1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Sosu 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ve arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Tatlıyı buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile tatlıyı top şeklinde çıkarın ve servis tabaklarına alın. Sos ve böğürtlen ile süsleyip bekletmeden servis yapın.