Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vanilyalı Böğürtlenli Toplar

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı puding, böğürtlen ve krem şanti ile hazılanan ve dondurularak tüketilen tatlı.

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vanilyalı Böğürtlenli Toplar

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı püre haline getirilmiş böğürtlen
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
böğürtlen

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Pudingli karışımın hazırlanışı

Süt, krema ve böğürtlen püresini bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğumaya bırakın.

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Pudingi de 2 dakika çırpın ve krem şantinin üzerine ekleyin. 2 dakika daha çırpın ve kalıba alın. Üzerini düzeltip kapatın ve buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Sosu 2,5 su bardağı süt ile tarifine göre pişirin ve arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Tatlıyı buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile tatlıyı top şeklinde çıkarın ve servis tabaklarına alın. Sos ve böğürtlen ile süsleyip bekletmeden servis yapın.