Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Vişneli Turta

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişneli turta kıtır hamuru ile lezzet vaad ediyor.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Turta

Hamur:

2 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutam tuz
125 g tereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
4 - 5 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su

Dolgu:

1 yemek kaşığı galeta unu
500 g çekirdeksiz vişne - komposto
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.

Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Kalıbı margarin ile yağlayın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Beklettiğiniz hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru merdaneye sarıp kalıbın üzerine yavaşça merdaneden açarak yerleştirin. Hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde hafifçe bastırarak yayın.

Kalıptaki hamurun üzerine 1 yemek kaşığı galeta unu serpin. Üzerine vişneleri sıralayın. Vişnelerin üzerine pudra şekerini serpin.

Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri vişnelerin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Kalıbı buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Turtayı buzdolabından çıkarın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.