Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yaban Mersinli Mayalı Çörek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muhteşem lezzetli görünen, yaban mersini ve fındık dolgulu mayalı çörek tarifini hazırlaması çok kolay!

Yaklaşık 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Mayalı Çörek

Hamur:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı esmer şeker
50 g yumuşak margarin

İç malzeme:

2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini (blueberry)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Ilık süt, esmer şeker ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2-3 yemek kaşığı esmer şekeri 2 yemek kaşığı suda eritin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve hafif unlanmış tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında dikdörtgen açın. 5 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Üzerlerine fırça yardımı ile şekerli su sürün, fındık kırığı ve kurutulmuş yaban mersinlerini serpin. İlk hamur şeridini kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu ikinci bir hamur şeridinin üzerine alın ve sarmaya devam edin. Hamur şeritleri bitinceye kadar aynı şekilde sarmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini kapatıp 15-20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve 5-10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.