Yaban Mersinli Pavlova Pastası

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli beze üzerinde pastacı kreması ve yaban mersini ile hazırlanan Pavlova pastası.

Yaklaşık 6 - 8 kişilik

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yaban Mersinli Pavlova Pastası

Beze:

3 yumurta akı
1,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Üzeri için:

2 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış badem
1 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
0,5 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 120 °C

Turbo pişirme: 110 °C

2

Bezenin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekerini 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. İçinden 1-2 yemek kaşığı alıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. 50'şer damla mavi ve kırmızı jel renklendiriciyi küçük bir kaseye alın. Tatlı kaşığı ile iyice karıştırarak iki rengin karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz mor renkli jel renklendiriciyi hazırladığınız karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşığın tersi ile orta kısmını çukurlaştırarak 18-20 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde şekillendirin. Krema sıkma torbasındaki beyaz renkli karışımı fırın tepsisinde kalan boşluklara küçük şekillerde sıkın. Fırının orta rafında pişirin.

Küçük bezeleri 35-40 dakika sonra fırından alın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Pişirme kağıdından ayırın ve servis tabağına alın.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

2 poşet pastacı kremasını 5 çay bardağı soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bezenin üzerine döküp yayın. Üzerine yaban mersini, frenk üzümü ve küçük bezeleri sıralayıp bekletmeden servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.