Flag

Yaban Mersinli Pavlova Pastası

Yaklaşık 6 - 8 kişilik
Orta
30 dk.
Renkli beze üzerinde pastacı kreması ve yaban mersini ile hazırlanan Pavlova pastası.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze
3yumurta akı
1,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığılimon suyu
50 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
50 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Üzeri için
2 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem
1 çay bardağıdondurulmuş yaban mersini (blueberry)
0,5 çay bardağıdondurulmuş frenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 120 °C

Turbo pişirme: 110 °C

2

Bezenin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekerini 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. İçinden 1-2 yemek kaşığı alıp yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. 50'şer damla mavi ve kırmızı jel renklendiriciyi küçük bir kaseye alın. Tatlı kaşığı ile iyice karıştırarak iki rengin karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz mor renkli jel renklendiriciyi hazırladığınız karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Karışımı pişirme kağıdının üzerine top şeklinde yerleştirin. Kaşığın tersi ile orta kısmını çukurlaştırarak 18-20 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde şekillendirin. Krema sıkma torbasındaki beyaz renkli karışımı fırın tepsisinde kalan boşluklara küçük şekillerde sıkın. Fırının orta rafında pişirin.

Küçük bezeleri 35-40 dakika sonra fırından alın.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Pişirme kağıdından ayırın ve servis tabağına alın.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

2 poşet pastacı kremasını 5 çay bardağı soğuk süt ile 3 dakika çırpın. Bademleri ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bezenin üzerine döküp yayın. Üzerine yaban mersini, frenk üzümü ve küçük bezeleri sıralayıp bekletmeden servis yapın.