Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Yıldızlı Tart

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Erik marmeladı dolgulu tart.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Yıldızlı Tart

Hamur:

2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g tereyağı
3 - 4 yemek kaşığı buzdolabında soğutulmuş su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1,5 su bardağı erik marmeladı

Süslemek için:

1 çay kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dr. Oetker Bicolor Serisi Oval Kelepçeli Kalıp (30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 30 cm uzunluğunda ve 10 cm genişliğinde bir parça kesip kalıbın tabanına yerleştirin. 38 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde 2 adet pişirme kağıdı kesin. Kestiğiniz bu 2 parça pişirme kağıdını çeper oluşturacak şekilde kalıbın yanlarına yerleştirin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı ve soğuk suyu ekleyip yoğurun. Hamurun 1/4'ünü ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına ve yanlarına, yüksekliği 3 cm olacak şekilde parmaklarınızla bastırarak yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

Ayırdığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. Hamurdan 2 ve 4 cm çaplarında yıldız şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin. Kalan hamurlardan elinizle minik toplar yapın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 8 - 10 Dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine badem kırığını ekleyip kısa bir süre daha çırpın.

4

Tartın hazırlanışı

Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Hazırladığınız pastacı kremasını içine yayın. Erik marmeladını kremanın üzerine döküp kaşığın tersi ile dikkatlice yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Yıldız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Tartın üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.