Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Kakaolu Kek Karışımı

Kakaosu çok lezzetli!

Pastanelerdeki ismi mermer kek olarak bilinen bu karışım bir klasiktir; açık renkteki hamur koyu renkteki kakaolu hamur ile hem görsel hem de tat olarak uyum içerisindedir. Hazırlanışı kolay ve çabuktur. Kabartıcısı, şekeri, aromaları içindedir. Kakaosu ayrı bir poşet olarak paketlenmiştir.

Dışarıdan sadece 150 g yumuşak margarin, 3 yumurta ve 7-8 yemek kaşığı süt eklenerek hazırlanır.

Ayrıca kutunun içinde yer alan hazır kek kalıbı yağlama gerektirmez.

 

 

Hazırlanışı

1

Tarife göre ilave edilecekler

3 yumurta
150 g yumuşak margarin veya tereyağı
70-80 ml (7-8 yemek kaşığı) süt

Kakaolu hamur için:
1 yemek kaşığı su
 

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Paketin içinden çıkan kek kalıbını talimatlara uyarak hazırlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Un karışımını çırpma kabına boşaltın; üzerine yumurta, yağ ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
 

3

Hamuru şekillendirme

Hamurun 2/3'ünü hazırladığınız kek kalıbına alın. Çırpma kabında kalan hamura kakao karışımını ve 1 yemek kaşığı suyu ilave edip mikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dakika çırpın.

Kakaolu hamuru kalıptaki beyaz hamurun üzerine boydan boya dökün ve çatalla kenardan dibe doğru spiraller çizin.

Aynı işlemi diğer kenardan başlayarak tekrar edip mermer deseni oluşturun.

4

Pişirme

Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve keki pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 45-55 dakika
Pişirme süresinin 13. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

Süre sonunda keki fırından çıkarın. 10 dakika beklettikten sonra kalıbı çözün. Keki bir soğutma teli üzerine alın ve soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
 

5

Öneri

-Margarin veya tereyağı yerine 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ kullanabilirsiniz.
-Kekinizi Dr. Oetker Dekor Serisi ürünleri ile süsleyebilirsiniz.
-Keki hazırlarken hamura Dr. Oetker Çikolata Parçaları, badem, fındık vb. ekleyebilirsiniz.
-Dr. Oetker Tiramisu Yap ile hazırlayacağınız kuplara kakaolu kek dilimleri koyabilirsiniz.
 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:
Kakaolu Kek Karışımı (3 Tarif)

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
buğday nişastası
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Kakaolu Kek Karışımı

Per Serving
Enerji 370 kcal
1.549 kJ
Yağ 18,1 g
Doymuş yağ 5,57 g
Karbonhidrat 45 g
Şeker 24,89 g
Protein 6,7 g
Tuz 0,79 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 350g

Tarif Dünyası

En güzel tarif fikirleri burada...

Uygulamamızı indirmek için tıklayın.
Sanal Mağaza

Dilediğin ürünü sipariş ver!

Ürünlerimizi incelemek için tıklayın.