Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Baking Powder

Köstebek Pasta

Kakaolu keki, muz aromalı kreması ve çikolata parçaları ile muhteşem bir lezzet!

Kremalı pasta sevenler için espirili ve lezzetli bir seçenek. Bunun yanı sıra hazırlaması hem kolay hem de eğlenceli.

Ayrıca paketin arkasında alternatif olarak Çikolatalı Kesme tarifi de yer alıyor.

 

 

Hazırlanışı:

1

Tarife göre ilave edilecekler

Un karışımı için:

100 g yumuşak margarin

2 yumurta

75 ml (7-8 yemek kaşığı) süt

Krema karışımı için:

350 ml (3,5 çay bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Ayrıca 3 adet muz

Kalıp önerisi: 26 cm çapında kelepçeli kalıp

2

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C  (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C  (önceden ısıtılmış)

Kalıbınızın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın.

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Hamuru kalıba döküp fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.


Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika

3

Tabanın hazırlanışı

Fazla kabarmamış olan bu keki soğuyunca kalıptan çıkarın.

Keki servis tepsisine yerleştirin ve kenardam 1 cm pay kalacak şekilde kaşık yardımı ile 0.5 cm derinliğinde oyun.

Kek kırıntılarını bir kasede iyice ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin ve düz tarafları alta gelecek şekilde dizerek tabanın oyulan kısmını tamamen doldurun.

4

Kremanın hazırlanışı ve servis:

Çırpma kabına buzdolabında soğutulmuş sütü boşaltıp üzerine krema karışımını ilave edin.

Mikserin çırpıcı uçları ile en yüksek devirdi 2-3 dakika çırpın.

Daha sonra çikolata parçalarını ilave edip hafifçe karıştırın.

Kremayı muzların üzerinden başlayarak tabanı tamamen kaplayacak şekilde yayın ve kubbe şekli verin.

Ufalanmış kek kırıntılarını kremanın üzerine hafif içe bastırarak ve kremayı tamamen kapatacak şekilde serpin.

Pastayı buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

 

Bu ürünü sipariş vermek için tıklayın:

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir

buğday unu
buğday nişastası
süt proteini
yağsız süt tozu

Besin ögeleri: Köstebek Pasta

Per Serving
Enerji 225 kcal
945 kJ
Yağ 9.8 g
Doymuş yağ 5.0 g
Karbonhidrat 30 g
Şeker 21 g
Protein 4 g
Tuz 0.14 g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 450g

Sosyal Medya Hesaplarımız

En güzel sunum ve tarif fikirleri için takipte kalın!

Instagram Facebook YouTube