Kalıbı margarin veya sıvı yağ ile yağlayın.
Glutensiz sade un karışımını derin bir kaba boşaltın. 1 tatlı kaşığı mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, toz şeker, ılık süt, sıvı yağ, yumurta ve yumurta akını ilave edip çatal veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamuru kalıbın içine yayın, üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırını istenilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Beklettiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp üzerini kapatın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular