Üzümleri ayıklayıp iyice yıkayın. Derin bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte pişirin. Kaynama başladıktan sonra ocağı kısın, yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Derin bir tencerenin üzerine süzgeç koyun, kaynattığınız üzümleri ocaktan alıp bekletmeden süzgece boşaltın. Süzgeçteki üzümleri sadece kabuklar kalıncaya kadar kaşık ile ezerek geçirin.
Toz şeker, mısır nişastası ve mısır ununu bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yarım su bardağı suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Karıştırarak yavaşça tenceredeki üzüm suyuna ilave edin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerlerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar