Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududu Bahçesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Üzerine ahududu sıralayarak pişirilen tereyağlı fındıklı kek.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududu Bahçesi

Malzemeler:

100 g tereyağı
3 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
250 g ahududu
0,5 çay bardağı tanesiz çilek reçeli

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğutun. Yumurta, toz şeker, yoğurt ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin, karışıma ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındıkları ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Üzerine ahududuları sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 dakika

Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine çilek reçelini sürün. Soğutup dilimleyerek servis yapın.