Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ananaslı Dondurma Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile ananaslı dondurma şeklinde kaplanan kurabiyeler. Tematik kurabiye için iyi bir örnek

Yaklaşık 7 - 8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ananaslı Dondurma Kurabiyesi

Kurabiye:

1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180°C

Alt-üst pişirme: 190°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, pudra şekeri, kakao, Antep fıstığı ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. 7x9 cm boyutlarında dikdörtgenler kesin, kısa kenarlardan birini bıçak ile keserek yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketininden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. İki eşit parçaya bölün, bir yarısını sarı, bir yarısını da yeşil jel renklendirici ile renklendirin.

4

Süsleme

Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve sarı renkteki şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeler ile aynı şekilde kesin. Alt kısımlarına fırça ile az miktarda su sürün ve kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Bıçak ile fazla bastırmadan baklava dilimleri şeklinde çizgiler oluşturun. Yeşil şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın, bıçak ile şekiller kesip sarı şeker hamurunun üzerine yapıştırın. Fırça yardımı ile üzerlerine yeşil jel renklendirici sürün. Beyaz glazür kalem ile yeşilin üzerine küçük noktalar yapın. Sarı glazür kalem ile de ananasların üstüne küçük damlacıklar oluştururarak süslemeyi tamamlayın.