* Antep Fıstıklı Çilekli Soğuk Pasta
2 | yumurta |
2 yemek kaşığı | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 çay bardağı | un |
1 çay kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 poşet | Dr. Oetker Çilekli Puding |
1 su bardağı | krema |
1 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding |
2 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Jelatin |
1 poşet | Dr. Oetker Krem Şanti |
1 çay bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
3 - 4 yemek kaşığı | Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları |
1 paket | Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel |
2 su bardağı | sıcak su |
8 adet | çilek |
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm) |
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edin, mikserin düşük devrinde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Krema ve 1 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çilekli pudingi boşaltın ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine Antep fıstıklı pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Kalıbı yıkayıp iyice kuruladıktan sonra keki tekrar içine yerleştirin.
Krem şanti ve soğuk sütü mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan çilekli pudingi ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki kekin üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine çikolata parçalarını serpin ve Antep fıstıklı pudingi yayın. Tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Sıcak suyu derin bir cam kaseye alın. Üzerine çilekli jeli ekleyin ve eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Çilekleri pastanın üzerine sıralayın. Jeli oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun ve çileklerin üzerine kaşık ile azar azar dökün. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.