Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Krokanlı Muffinler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Soslu, krokanlı, acı bademli muffinler.

15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Krokanlı Muffinler

Hamur:

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem

Sos için:

1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Krokan:

0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

12 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Karıştırma kabına un ile hamur kabartma tozunu eleyin. Üzerine şekerli vanilin, kakao, sıvı yağ, süt, yumurta, toz şeker ve acı badem aromasını ilave edip el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Muffinleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Sosun hazırlanışı

Kremayı bir kaseye alın. Üzerine bir yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip tatlı kaşığı ile karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Krokanın hazırlanışı

Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca Antep fıstığı kırıklarını ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak iri parçalara bölün.

Muffinleri sos ve Antep fıstıklı krokan ile süsleyip servis yapın.