Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ay Kurabiyesi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mis gibi ağızda dağılan ay kurabiyesi nasıl yapılır? Glazür ile kaplanıp Antep fıstığı ile süslenen ay kurabiye tarifi çok pratik.

Yaklaşık 45 - 50 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ay Kurabiyesi

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 - 1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta akı
1 limon kabuğu rendesi
150 g yumuşak margarin veya tereyağı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Glazür:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı su

Süslemek için:

90 g kırılmış Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, yumurta akı, limon kabuğu rendesi, margarin veya tereyağını ekleyip iyice yoğurun. 2-3 mm kalınlığında açıp ay şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine süt ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkartıp pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden çıkartın. Soğutup kurabiyeleri kağıttan ayırın ve servis tabağına alın.

3

Glazür

Pudra şekerini su ile iyice karıştırın. Kurabiyelerin üzerine ince yayın ve Antep fıstığı serpin.