Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Badem Dolgulu Kesmeler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Marzipan benzeri dolgu ile hazırlanan, kesme kurabiye tekniğine uygun, badem ezmesi lezzetinde kurabiyeler.

Yaklaşık 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Badem Dolgulu Kesmeler

Kakaolu hamur:

5,5 çay bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
125 g margarin
0,5 çay bardağı bal
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı su

Bademli hamur:

1,5 su bardağı un
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kakaolu hamur

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun.

Bademli hamur

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun

2

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın. Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun. Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin.

Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.