* Bruschetta (Sarımsaklı Ekmek)
2,5 su bardağı | un |
1 poşet | Dr. Oetker Instant Maya |
1 çay kaşığı | tuz |
1 tatlı kaşığı | toz şeker |
1 su bardağı | ılık su |
1 yemek kaşığı | süt |
1 yemek kaşığı | sıvı yağ |
0,5 demet | maydanoz |
1 çay bardağı | zeytinyağı |
4 - 5 diş | sarımsak |
2 - 3 tutam | tuz |
100 g | mozzarella peyniri (rendelenmiş) |
0,5 çay kaşığı | karabiber |
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamur kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. İlk hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve eliniz ile 15x15 cm boyutlarında açın. Hamurun 1/3'ünü ortaya doğru katlayın ve katladığınız yeri elinizile bastırarak yapıştırın. Karşı kenarı da onun üzerine katlayın ve bastırın (resim 1). Elde ettiğiniz dikdörtgen hamurun iki uzun kenarını bir araya getirip parmaklarınızla bastırarak birleştirin (resim 2). Rulo haline gelen hamuru tezgah üzerinde elinizle düzeltip fırın tepsisine alın (resim 3). İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Süt ve sıvı yağı karıştırın ve fırça yardımı ile hamurlara sürün. Üzerlerini bıçak ile 4-5 yerinden çizin. İkinci bir tepsi ile kapatın, 20-25 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Maydanozun sadece yaprak kısımlarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Ekmekleri ortadan enlemesine ikiye kesin ve açın. Sosu her iki iç tarafına eşit yayın ve tekrar kapatın. Her bir ekmeğ ayrı alüminyum folyoya sarıp fırın tepsisine yan yana koyun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekletin. Alüminyum folyoları açın. Ekmekleri tekrar açıp üzerlerine rendelenmiş mozzarella peyniri ve karabiberi serpin. Bu sefer açık halde fırına koyun ve 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır