Cennet Meyveli Kakaolu Tart

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cennet meyvesi ve badem kırığı ile hazırlanan pastacı kreması dolgulu kakaolu tart.

Yaklaşık 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cennet Meyveli Kakaolu Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

3 adet cennet meyvesi

Süslemek için:

2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (20x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. 20x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin. 20 cm uzunluğunda ve 4-5 cm genişliğinde 4 adet şerit kesin. Kestiğiniz bu şeritleri kalıbın kenarlarına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve kakaoyu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.

3

Kremanın hazırlanışı

5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetlerini boşaltın ve mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine badem kırığını ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hazırladığınız kremayı tartın içine döküp yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Cennet meyvelerini dilimleyip kabuklarını soyun ve kremanın üzerine sıralayın. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.