Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cennet Meyveli Kakaolu Tart

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cennet meyvesi ve badem kırığı ile hazırlanan pastacı kreması dolgulu kakaolu tart.

Yaklaşık 6 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cennet Meyveli Kakaolu Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su

Dolgu:

2 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

3 adet cennet meyvesi

Süslemek için:

2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Pişirme kalıbı (20x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. 20x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin. 20 cm uzunluğunda ve 4-5 cm genişliğinde 4 adet şerit kesin. Kestiğiniz bu şeritleri kalıbın kenarlarına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve kakaoyu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.

3

Kremanın hazırlanışı

5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetlerini boşaltın ve mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine badem kırığını ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hazırladığınız kremayı tartın içine döküp yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Cennet meyvelerini dilimleyip kabuklarını soyun ve kremanın üzerine sıralayın. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.