Flag

Çikolatalı Yulaflı Kurabiye

Yaklaşık 30 adet
Orta
90 dk.
Kuru üzümlü, yulaflı, bademli, çikolatalı lezzetli kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
125 gmargarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
5 - 6 damlarom aroması
2yumurta
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 su bardağıyulaf ezmesi
1 çay bardağıiri kırılmış badem
80 grendelenmiş bitter çikolata
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Ön hazırlık

Kuru üzümü ılık su içinde 20 dakika bekletin ve suyunu iyice süzün.


Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın, mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, rom aroması ve yumurtaları teker teker ekleyip her birini 30 saniye çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kapta karıştırıp eleyin. Karışımın üzerine ilave edip 2 dakika daha çırpın. Bunun üzerine suyu süzülmüş kuru üzüm, yulaf ezmesi, iri kırılmış badem ve çikolatayı ilave edip mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın.


Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile alın, fırın tepsisine ikinci bir kaşık yardımıyla sıyırın. Hamurun tamamını bu şekilde aralıklı paylaştırın, üzerini düzeltmeden pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Süsleme ve servis

Fırından çıkarıp soğutun. Soğumuş kurabiyelerin üzerini renkli glazürlerle süsleyin.