Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilekli Crème Olé'li Tart

(0)
1 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Crème Olé ve çilek ile hazırlanan tart.

Yaklaşık 9 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Crème Olé'li Tart

Taban:

1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 limon kabuğu rendesi
75 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı bal

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı krema

Süslemek için:

20 - 25 adet çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su

Kalıp:

Kare kalıp (22x22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Yulaf ezmesi, badem, limon kabuğu rendesi, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Krema ve tartın hazırlanışı

Soğuk süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki tabanının üzerine yayın.

Çilekleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Buzdolabına alın, 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.