Flag

Çilekli Crème Olé'li Tart

Yaklaşık 9 dilim
Orta
200 dk.
Crème Olé ve çilek ile hazırlanan tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (22x22 cm)

Malzemeler

Taban
1 su bardağıyulaf ezmesi
1 su bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
1limon kabuğu rendesi
75 geritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığıbal
Krema
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıkrema
Süslemek için
20 - 25 adetçilek
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
1

Ön hazırlık

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Yulaf ezmesi, badem, limon kabuğu rendesi, eritilmiş tereyağı ve balı bir kaba alın. Kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Krema ve tartın hazırlanışı

Soğuk süt ve kremayı bir çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı kalıptaki tabanının üzerine yayın.


Çilekleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine sıralayın. Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Buzdolabına alın, 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.