Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dondurmalı Keşkül

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Muzlu, fındıklı keşkül kupları.

5 - 6 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Dondurmalı Keşkül

Kakaolu karışım için:

2 adet muz
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Keşkül için:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağı süt
1 adet küp şeklinde doğranmış muz
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

1 adet muz
1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (10x20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kakaolu karışımın hazırlanışı

2 adet muzu çatal ile iyice ezip püre haline getirin. Üzerine fındık kreması ve kakaoyu ekleyip çatal ile iyice çırparak karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Streç film ile kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

2

Keşkülün hazırlanışı

Sütü tencereye alıp üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Aralara muz ve fındık kırığı koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Servis

Kakaolu karışımı buzluktan çıkarıp 4-5 dakika bekletin. Dondurma kaşığı ile toplar çıkarıp tatlıların üzerine koyun. Muzu dilimleyip fındık kırığı ile birlikte tatlıları süsleyin ve bekletmeden servis yapın.