Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ekşi Mayalı Poğaça

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ekşi maya ile hazırlanan peynirli poğaça.

Yaklaşık 18 - 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ekşi Mayalı Poğaça

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 g yumuşak margarin

Dolgu:

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine ekşi maya poşetini boşaltın. Tuz ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Süt, sıvı yağ ve margarini illave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için yaklaşık 2,5 saat bekletin.

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Süre sonunda mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hamuru 18-20 eşit parçaya bölün. Her birini tezgahta eliniz ile biraz açın. Ortasına peynir koyup poğaça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Poğaçaları fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak servis yapın.