Flag

Elmalı Kurabiye

Yaklaşık 30 - 35 adet
Orta
100 dk.
Ağızda dağılan klasik elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? Bu kurabiyenin hamurunu hazırlamak çok kolay!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İç malzeme
3 adetelma
1 çay bardağıtoz şeker
1 su bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay kaşığıtoz tarçın
Hamur
1 çay bardağıyoğurt
250 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağıun (elenmiş)
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

İç malzeme

Elmaları rendeleyip şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin ve karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yoğurt, margarin veya tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.  


Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Üzerlerine elmalı karışımdan koyup iki ucu üst üste gelecek şekilde hamuru rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp bekletmeden pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.