Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Kurabiye

(0)
4 120 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ağızda dağılan klasik elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? Bu nefis lezzetin hamurunu hazırlamak çok kolay!

Yaklaşık 30 - 35 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Kurabiye

İç malzeme:

3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Hamur:

1 çay bardağı yoğurt
250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 - 4,5 su bardağı un (elenmiş)
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

İç malzeme

Elmaları rendeleyip şeker ile suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin ve karıştırın.

2

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yoğurt, margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.  

Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı ile yuvarlak şekilde kesin. Üzerlerine elmalı karışımdan koyup iki ucu üst üste gelecek şekilde hamuru rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkartıp bekletmeden pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.