* Fındık Ezmeli Pasta
1 paket | Dr. Oetker Pandispanya Un |
3 | yumurta |
0,5 su bardağı | su |
1 su bardağı | süt |
0,5 su bardağı | fındık ezmesi |
3 - 4 yemek kaşığı | süt |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 çay bardağı | fındık kırığı |
2 yemek kaşığı | fındık ezmesi |
2 - 3 yemek kaşığı | Dr. Oetker Kakao |
1 poşet | Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci |
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm) |
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika
Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.
Fındık ezmesi ve 3-4 yemek kaşığı sütü bir kaseye alın, kaşık ile iyice karıştırın. Margarin, soğuk süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine 2-3 yemek kaşığı sütlü fındık ezmesi yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı krema yayın ve fındık kırığı serpin, ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Süt ile ıslatın, fındık ezmesi ve krema yayıp fındık kırığı serpin. Üçüncü kat pandispanyayı kapatın ve süt ile ıslatın.
Kalan pasta kremasını 3 eşit miktara bölün ve ayrı kaplara alın. Birine fındık ezmesi, diğerine kakao ekleyerek mikser ile 1-2 dakika çırpın. Sade kalan kremayı pastanın alt kısmından başlayarak 3 cm yüksekliğinde olacak şekilde sürün. Orta kısmını fındık ezmeli krema ile kaplayın. Üst kısmını ise tamamen kakaolu krema ile kaplayın. Pastanın yan kısmından spatula ile elinizi kaldırmadan 1-2 kez geçerek hareli görüntü elde edin. Gümüş inciler ile süsleyip buzdolabına alın. 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.