Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fıstık Ezmeli Üçgenler

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı şuruplu tatlı...

20 - 25 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fıstık Ezmeli Üçgenler

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı sıvı yağ
150 g yumuşak margarin
3 su bardağı un
250 g antep fıstığı ezmesi

Şurup:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Revani karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine süt, sıvı yağ, margarin ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan 6x6 cm boyutlarında kareler kesin. Kestiğiniz karelerin ortalarına bir miktar Antep fıstığı ezmesi koyup üçgen şeklinde kapatın. Üçgenlerin kenarlarına elinizle veya çatalın ucu ile bastırarak yapışmalarını sağlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından çıkartıp soğutun.

3

Şurubun hazırlanışı ve servis

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve üçgenlerin üzerine döküp soğutun. Öğütülmüş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.