Glazürlü Mayalı Çörek

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glazür ile servis edilen çikolata parçalı kremalı tereyağlı çörek.

4 kişilik

pratik 30 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Glazürlü Mayalı Çörek

Ön mayalama:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt

Hamur için:

3 su bardağı un
75 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Sütlü Çikolata Parçaları

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Sade Glazür
2 - 3 yemek kaşığı süt

Kalıp:

Kare kalıp (21x21 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön mayalama

Mayayı bir kaseye alıp üzerine ılık sütü ekleyin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz maya, tereyağı, ılık süt, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve dolgu

2,5 çay bardağı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Kalıbı tereyağı ile yağlayın.

Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile 40x45 cm boyutlarında ve 2-3 mm kalınlığında açın. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak hazırladığınız pastacı kremasını spatula ile yayın. Çikolata parçalarını serpin. Uzun tarafından rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru bıçak ile 4 eşit barçaya kesin ve kalıba alın. Üzerini kapatıp 20 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Kalıpta beklettiğiniz hamuru fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.

4

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Glazür poşetini bir kaseye boşaltın. Sütü azar azar ekleyerek iyice karıştırın. Bekletmeden kaşık ile kalıp içindeki çöreklerin üzerine gezdirerek dökün. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.