Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hindistan Cevizli Revani

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pratik ve farklı bir revani tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hindistan Cevizli Revani

Şurup:

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x27 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Şurup

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın. Hindistan cevizi rendesini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika

Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekletin. Dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.