Flag

İki Renkli Burgu Kurabiye

36 adet
Orta
90 dk.
Hazırlarken çocukların keyif alacağı bir tarif. Kolay ve lezzetli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 gyumuşak margarin
1 tutamtuz
1 - 2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığısüt
Süslemek için
40 gkuvertür çikolata
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, margarin ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ve sütü ekleyip yoğurun. İki hamuru ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Picture - Schwarz-Weiß-Schleifen step 1.jpg
Picture - Schwarz-Weiß-Schleifen step 2.jpg

Hamurları pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 24x24 cm boyutlarında açın. Beyaz hamuru kakaolu hamurun üzerine alın ve merdaneyi hafifçe üzerinden geçirin. Hamuru 8 cm genişliğinde 3 adet şerit elde edecek şekilde kesin. Her bir şeridi 2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz şeritlerin bir ucunu sabit tutup diğer ucunu kakaolu kısmı üste gelecek şekilde çevirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğutma teli üzerine sıralayın. Soğuyuncaya kadar bekletin.

3

Süsleme ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp içine doldurun. Kurabiyelerin kakaolu kısımlarına şeritler sıkın. Beyaz kısımlarına pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.