Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İki Renkli Burgu Kurabiye

(0)
3 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hazırlarken çocukların keyif alacağı bir tarif. Kolay ve lezzetli.

36 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İki Renkli Burgu Kurabiye

Hamur:

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g yumuşak margarin
1 tutam tuz
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt

Süslemek için:

40 g Dr. Oetker Kuvertür
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, margarin ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ve sütü ekleyip yoğurun. İki hamuru ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Hamurları pişirme kağıdı üzerinde merdane ile 24x24 cm boyutlarında açın. Beyaz hamuru kakaolu hamurun üzerine alın ve merdaneyi hafifçe üzerinden geçirin. Hamuru 8 cm genişliğinde 3 adet şerit elde edecek şekilde kesin. Her bir şeridi 2 cm genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz şeritlerin bir ucunu sabit tutup diğer ucunu kakaolu kısmı üste gelecek şekilde çevirin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğutma teli üzerine sıralayın. Soğuyuncaya kadar bekletin.

3

Süsleme ve servis

Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından huni hazırlayıp içine doldurun. Kurabiyelerin kakaolu kısımlarına şeritler sıkın. Beyaz kısımlarına pudra şekeri serpin ve servis yapın.