Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ispanaklı Mantarlı Dilimler

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ispanak, mantar ve peynir ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Mantarlı Dilimler

İç malzeme:

400 g ıspanak yaprağı
0,5 çay kaşığı tuz
300 g mantar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
0,5 çay kaşığı tuz

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda ıspanakları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Mantarları yıkayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiber ve pul biberi ekleyin. Kaşık ile karıştırın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, sıvı yağ, süt ve tuzu derin bir kaba alıp çatal veya el çırpıcısı ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip tekrar pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba dökün. Üzerine ıspanağın yarısını yayın. Beyaz peynirin ve kaşar peyniri rendesinin yarılarını serpin. Mantarları sıralayın ve kalan beyaz peyniri serpin. Kalan ıspanakları yayın. Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini hamura ilave edin ve karıştırın. Ispanakların üzerine gezdirerek dökün. Kaşıkla her tarafını kaplayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Sıcak veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.