Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Jambonlu Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Jambon, kurutulmuş domates, yer fıstığı ve maya ile hazırlanan yumuşacık kek tarifi. Kahvaltı için ideal.

Yaklaşık 16 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Jambonlu Kek

Malzemeler:

4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 su bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı iri kırılmış tuzsuz yer fıstığı
100 g dana jambonu (ince doğranmış)
100 g kurutulmuş domates (küp seklinde doğranmış ve yağda bekletilmiş)
2 adet taze soğan (ince doğranmış)
1 çay kaşığı fesleğen

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın.

Unu eleyip maya ile karıştırın. Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile önce düşük, sonra orta devirde 3 dakika karıştırın. Üzerine fıstık, jambon, kurutulmuş domates, taze soğan ve fesleğeni ilave edip düşük devirde 1 dakika daha karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini kaşık ile düzeltin. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda mayalanan keki fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.