Flag

Jambonlu Rulo

10 dilim
Orta
30 dk.
Krem peynir ve jambon dolgulu tuzlu rulo tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4yumurta sarısı
1 çay bardağısu
1 tutamtoz şeker
1 çay kaşığıtuz
1 - 1,5 çay bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta akı
Dolgu
300 gyoğurt
1 poşetDr. Oetker Jelatin
50 gkrem peynir
1 - 2 çay kaşığıtuz
10 dilimdana jambonu
0,5 demetince doğranmış maydanoz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ön hazırlık

32x40 cm boyutlarında bir pişirme kağıdı kesin ve fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarıları, su, toz şeker ve tuzu bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız hamura azar azar ekleyerek spatula yardımı ile yapıyı söndürmeden karıştırın. Fırın tepsisine yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden ters çevirerek aynı ölçülerde kestiğiniz pişirme kağıdının üzerine koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yoğurdu bir kaba alın. Üzerine jelatini azar azar dökerek el çırpıcısı ile sürekli karıştırın. Krem peynir ve tuzu ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Jambonları küçük kareler şeklinde kesin. Maydanoz ve kestiğiniz jambonları ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. 

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan ruloyu açın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı üzerine yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.