Karadeniz Ketesi

(0)
5 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kete nedir, kaç çeşidi vardır? Trabzon, Hemşin, Erzincan, Kayseri ketesini mi denesem? Denenmiş tereyağlı mayalı Karadeniz ketesine ne dersiniz?

6 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Karadeniz Ketesi

İç malzeme:

1,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

Hamur:

4,5 - 5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Sürmek için:

0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

İç malzemenin hazırlanışı

Sıvı yağı bir tavaya alıp hafifçe ısıtın. Üzerine unu ilave edip kısık ateşte rengi hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp cam bir kaba alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Tuz, süt, su, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

3

Şekillendirme pişirme

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açıp üzerlerine kavurduğunuz unu paylaştırın. Rulo şeklinde sarın ve tezgah üzerinde yuvarlayarak 35-40 cm boyutunda uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekline getirin. Merdane ile üzerinden hafiçe bastırarak biraz daha inceltin. 6 hamuru da bu şekilde hazırlayıp pişirme kağıdı serilmiş 2 adet fırın tepsisine sıralayın ve 15 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurtayı karıştırın ve hamurların üzerine sürün. Tepsileri fırına yerleştirin ve pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır