Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kasırga Rulo Pasta

(0)
5 5 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kreması dolgulu iki renkli rulo kek.

yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kasırga Rulo Pasta

Hamur:

4 yumurta akı
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığı sıcak su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın içerisine kenarları da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını çırpma kabına alın, üzerine tuzu ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 2 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ilave ederek kar haline gelinceye kadar yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir çırpma kabına alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Sıvı yağ, süt ve aromayı ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Karıştırmaya devam ederek unu azar azar ekleyin. Hazırladığınız hamuru azar azar yumurta aklarına ekleyin ve spatula yardımı ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kakaoyu ayrı bir kaba alın ve sıcak su ile karıştırın. Hamurdan 1 su bardağı alıp ayrı bir kaba koyun, hazırladığınız kakaolu karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hazırladığınız beyaz hamuru kalıba alın. Kakaolu hamuru sıkma torbasına doldurun ve ucunu makas ile kesin. Beyaz hamurun üzeri kaplanacak şekilde sıkın. Tahta kaşığın sapını kalıptaki hamura batırın, elinizi kaldırmadan dibini sıyırarak kalıbın bir kenarından başlayarak karşılıklı iki kenar arasında gidip gelerek çizgiler yapın. Daha sonra aynı işlemi diğer iki kenar arasında yapın. Kalıbı bir iki kez tezgaha hafifçe vurun ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Keki fırından çıkarın ve 2-3 dakika bekletin. 24x24 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Keki üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşeti boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Soğuyan keki dikkatlice pişirme kağıdından ayırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız dolguyu iç kısmına sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.