Flag

Kasırga Rulo Pasta

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
160 dk.
Pastacı kreması dolgulu iki renkli rulo kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (24x24 cm)

Malzemeler

Hamur
4yumurta akı
1 tutamtuz
2 yemek kaşığıtoz şeker
4yumurta sarısı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağısüt
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1 çay bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 yemek kaşığısıcak su
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbın içerisine kenarları da kaplayacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta aklarını çırpma kabına alın, üzerine tuzu ilave edin ve mikser ile kısa bir süre çırpın. 2 yemek kaşığı toz şekeri azar azar ilave ederek kar haline gelinceye kadar yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir çırpma kabına alın, üzerine toz şekeri ekleyin ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Sıvı yağ, süt ve vanilya aromasını ekleyip kısa bir süre daha karıştırın. Karıştırmaya devam ederek unu azar azar ekleyin. Hazırladığınız hamuru azar azar yumurta aklarına ekleyin ve spatula yardımı ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Kakaoyu ayrı bir kaba alın ve sıcak su ile karıştırın. Hamurdan 1 su bardağı alıp ayrı bir kaba koyun, hazırladığınız kakaolu karışımı ekleyin ve iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hazırladığınız beyaz hamuru kalıba alın. Kakaolu hamuru ince düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve beyaz hamurun üzeri kaplanacak şekilde sıkın. Tahta kaşığın sapını kalıptaki hamura batırın, elinizi kaldırmadan dibini sıyırarak kalıbın bir kenarından başlayarak karşılıklı iki kenar arasında gidip gelerek çizgiler yapın. Daha sonra aynı işlemi diğer iki kenar arasında yapın. Kalıbı bir iki kez tezgaha hafifçe vurun ve fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarın ve 2-3 dakika bekletin. 24x24 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin. Keki üzerine ters çevirin. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki pişirme kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşeti boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Soğuyan keki dikkatlice pişirme kağıdından ayırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız dolguyu iç kısmına sürün ve tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.