Flag

Kepekli Susamlı Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Kolay
190 dk.
Instant maya ile hazırlanan denenmiş, sağlıklı ve hazırlanışı çok pratik ekmek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
2 su bardağıkepekli un
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
1,5 su bardağıılık su
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
1 çay bardağısusam

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Buğday ununu eleyin, kepekli un ve maya ile karıştırın. Toz şeker, tuz, su ve sıvı yağı ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın ve 2 yemek kaşığı susamı kalıbın içine, her tarafını kaplayacak şekilde serpin. Beklettiğiniz hamuru unlanmış tezgahta el ile kısa bir süre yoğurun. Hamuru kalıba alın ve elinizle bastırarak üzerini düzeltin. Hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürün ve kalan susamları serpin. Ilık ortamda 25-30 dakika bekletin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Süre sonunda hamurun üzerine bıçak yardımı ile verevine 1 cm derinliğinde paraleller çizin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından aldığınız ekmeği 5 dakika sonra kalıptan çıkartın. 5 dakika daha bekletip üzerini havlu peçete ile kapatın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.