Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kepekli Susamlı Ekmek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Instant maya ile hazırlanan denenmiş, sağlıklı ekmek tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kepekli Susamlı Ekmek

Hamur:

2,5 su bardağı un
2 su bardağı kepekli un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 çay bardağı susam

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Buğday ununu eleyin, kepekli un ve maya ile karıştırın. Toz şeker, tuz, su ve sıvı yağı ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın ve 2 yemek kaşığı susamı kalıbın içine, her tarafını kaplayacak şekilde serpin. Beklettiğiniz hamuru unlanmış tezgahta el ile kısa bir süre yoğurun. Hamuru kalıba alın ve elinizle bastırarak üzerini düzeltin. Hamurun üzerine fırça yardımı ile su sürün ve kalan susamları serpin. Ilık ortamda 25-30 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Süre sonunda hamurun üzerine bıçak yardımı ile verevine 1 cm derinliğinde paraleller çizin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından aldığınız ekmeği 5 dakika sonra kalıptan çıkartın. 5 dakika daha bekletip üzerini havlu peçete ile kapatın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.