Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kestaneli Tiramisu

Tiramisu Yap kreması ve kestane püresi ile kaplanan kek tarifi.

yaklaşık 5 - 6 porsiyon

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kestaneli Tiramisu

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
25 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı un

Islatmak için:

1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı çözünebilir kahve

Krema:

20 adet kestane şekeri
1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kalıp:

Oval kalıp (16x22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 2 dakika çırpın. Süre sonunda üzerine margarin ve şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Unu ilave edip, düşük devirde 1 dakika daha çırpın ve hamuru kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Süt ve çözünebilir kahveyi karıştırıp soğuyan keki ıslatın.

3

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme

20 adet kestane şekerini çatal ile ezin. 2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Tiramisu Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Ayrı bir kaba hazırladığınız kremadan 2 yemek kaşığı alıp hazırladığınız kestaneleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Üzerine kestaneli kremayı yayın ve öğütülmüş cevizleri serpin. Kalan kremayı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve toplar şeklinde sıkarak üzerini kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Servis

Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.