Flag

Kremalı Armutlu Tartoletler

6 adet
Orta
180 dk.
Lor peyniri ve pastacı kreması dolgulu kakaolu tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6 adet 8 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Malzemeler

Armut için
3 adetsert armut
1 çay bardağıtoz şeker
1 adetkabuk tarçın
1,5 su bardağısu
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
0,5 çay bardağıtoz şeker
125 gtereyağı
2 yemek kaşığısu
Dolgu
150 gtatlı lor peyniri
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 çay bardağıfındık kırığı
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Armutların hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Geniş bir tencereye tek sıra olacak şekilde sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Kabuk tarçını iri parçalara kırarak ilave edin. 1,5 su bardağı suyu bir kaseye alın, üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Armutların üzerine ilave edin ve orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıpların içini margarin ile yağlayın. 18 cm uzunluğunda 12 cm genişliğinde 6 adet pişirme kağıdı kesin. Bu pişirme kağıtlarını kalıpların içine, tüm iç yüzeyi kaplayacak şekilde yerleştirin, kalıbın dışında kalan kısımları dışa doğru kıvırın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker, tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün, her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile hamurları birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.

3

Dolgunun hzaırlanışı

Tatlı lor ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine fındık kırığını ilave edin ve kısa bir süre çırpın.


Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

4

Tartoletlerin hazırlanışı

Hazırladığınız lorlu karışımı tartoletlerin içine paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Üzerlerine pastacı kremasını paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerlerine yarım armutları yerleştirin ve servis yapın.