Flag

Kurutulmuş Domatesli Ekşi Mayalı Ekmek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
250 dk.
Kurutulmuş domates ve kekik ile hazırlanan ekşi mayalı ekmek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kurutulmuş domatesler yağda bekletilmiş ise fazla yağını süzün, kuru ise sıcak suda 5-10 dakika bekletip süzün ve daha sonra doğrayın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
500 gun
1 poşetDr. Oetker Ekşi Maya
Yaklaşık 1,5 tatlı kaşığıtuz
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1,5 su bardağıılık su
2 - 3 yemek kaşığızeytinyağı
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
Üzeri için
1 tatlı kaşığıkekik

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Ekşi Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

2

Hamurun mayalanması

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura kurutulmuş domatesleri ilave edip tekrar yoğurun. dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine su sürün ve kekik serpin. Keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve 30 dakika daha bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kurutulmuş domatesler yağda bekletilmiş ise fazla yağını süzün, kuru ise sıcak suda 5-10 dakika bekletip süzün ve daha sonra doğrayın.