Flag

Limonlu Revani

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
100 dk.
Limon aroması ile hazırlanan pratik revani tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
4,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
1 paketDr. Oetker Revani
3yumurta
1 çay bardağısüt
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Revani
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın. Yumurta, süt, limon aroması ve limon kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 45 dakika


Fırından çıkarıp kare şeklinde dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Soğutup servis yapın.