Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mantar Kurabiye

(0)
5 49 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mantar şeklinde tereyağlı kurabiyeler nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli klasik hamur tarifi burada...

Yaklaşık 10 - 15 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Mantar Kurabiye

Hamur:

250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağı un

Şekillendirmek için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve buğday nişastasını bir kaba alın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp üzerine eleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve fırın tepsisine sıralayın. Kakaoyu bir kaseye alın. 2 cm çapında çember kalıbı önce kakaoya bulayın daha sonra hamurların tam ortasına hafifçe bastırarak iz çıkarın. Çemberi her seferinde kakaoya bulayarak hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.