* Meyveli Pasta
170 g | un |
1 poşet | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
4 | yumurta (orta boy) |
130 g | toz şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
1 su bardağı | süt |
2 adet | muz |
2 adet | kivi |
1 poşet | Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant |
2,5 çay bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
10 - 15 adet | çilek (orta boy) |
1 adet | kivi |
1 poşet | Dr. Oetker Tartjöle |
2 yemek kaşığı | toz şeker |
2,5 çay bardağı | su |
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm) | |
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm) |
24 veya 26 cm çapındaki kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve rengi beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dakika mikserin yüksek devrinde çırpın. Süre sonunda şekerli vanilini ilave edin. Düşük devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karşımını 3 seferde ilave edin. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. Kalıbın kenarlarını ince bir spatula ile sıyırarak ayırın, kelepçeyi çözün ve pandispanyayı kalıptan çıkarın. Tel üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pişirme kağıdını ayırın ve enlemesine üçe kesin.
Muz ve kivinin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.
Pandispanyanın ilk katını sevis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın ve muzları sıralayın. Üzerine ikinci katı kapatın ve kalan sütün yarısı ile ıslatın. Kalan pastacı kremasını yayın, kivileri sıralayın ve son katı kapatın. Kalan süt ile ıslatın.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin.
Kivi ve çilekleri uygun boyutlarda kesip pastanın üzerine sıralayın.
Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 2,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile meyvelerin üzerine yayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır