Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Pastacı Kremalı Elmalı Toplar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şu hamuru ile hazırlanan toplar elmalı tarçınlı pastacı kreması ile dolduruluyor.

Yaklaşık 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Pastacı Kremalı Elmalı Toplar

Hamur:

2,5 çay bardağı su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta (orta boy)
2 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı yaprak badem

Dolgu:

1 adet küp şeklinde doğranmış elma
0,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tarçın
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağı süt
80 g margarin

Üzeri için:

1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Su, margarin ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Un ve nişastayı karıştırıp kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru karıştırarak 1 dakika pişirin. Hamuru ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Bir çırpma kabına alın ve mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin. Toplam 5 dakika çırptıktan sonra hamur kabartma tozunu da ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine 20 adet top sıkın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda fırın ayarını 150°C 'ye düşürün ve 25-30 dakika daha pişirin. 

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Dolgunun hazırlanışı

Doğranmış elmayı bir tencereye alın, üzerine su, toz şeker ve tarçını ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ekleyin ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan pastacı kremasını mikser ile 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız elmalı karışımı ekleyip kaşık ile karıştırın. Soğuyan topları enlemesine ikiye kesip içlerine elmalı pastacı kreması doldurun. Servis tabağına sıralayın, üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.