Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Patatesli Peynirli Sufle

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Glutensiz bir tuzlu sufle tarifi.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Patatesli Peynirli Sufle

Hamur:

5 adet patates (orta boy)
0,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
2 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Isıya dayanıklı kalıp (8-10 cm)

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Patatesleri haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup rendeleyin ve çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine tuz, nişasta, hamur kabartma tozu, yumurta ve sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Beyaz peynir rendesi ve kaşar peyniri rendesini ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız patatesli karışımı kalıplara paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkartıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.