Flag

Patatesli Peynirli Sufle

6 adet
Orta
60 dk.
Glutensiz bir tuzlu sufle tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Isıya dayanıklı kalıp (8-10 cm)

Malzemeler

Hamur
5 adetpatates (orta boy)
0,5 çay kaşığıtuz
1 yemek kaşığıDr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu (gluten içermez)
2yumurta
0,5 su bardağısüt
1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
1,5 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Glutensiz Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Patatesleri haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup rendeleyin ve çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine tuz, nişasta, hamur kabartma tozu, yumurta ve sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Beyaz peynir rendesi ve kaşar peyniri rendesini ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız patatesli karışımı kalıplara paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp sıcak veya ılık olarak servis yapın.